Sajt-tips
Efterrättsrecept
Här kommer några sidor som jag ofta besöker 
 
Bob Lee’s cheesecake (Gör alltid succé)!

En ovanlig cheesecake, lättare och fluffigare i konsistensen än kakor av det här slaget brukar vara.… 

Det här behövs: 
8 skorpor eller Digestive-kex 
2 dl socker 
120 g smält smör 
1/2 tsk kanel 

Fyllning av: 
2 paket (á 200 g) Philadelphiaost 
Knappt 2 1/2 dl vispgrädde 
4 ägg delade i gulor och vitor 
2 dl socker 
4 msk vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker 

Smält smöret. Blanda ner söndersmulade skorpor eller kex, socker och kanel. Packa i ett tunt lager i en kakform, gärna med avknäppbar kant. Rör osten till fyllningen mjuk tillsammans med grädden. Tillsätt gulorna, mjöl och socker samt vaniljsocker. Vispa vitorna - i annan skål - till mycket hårt skum. Vänd ner ungefär hälften i ostmassan, sen det sista av de vispade vitorna med lite varsammare handlag. Häll allt i kexfyllda formen. Sätt in formen i ugnen med en rejäl bit aluminiumfolie under - har man en form med avtagbar kant rinner lite av smöret ut under gräddningen. Grädda kakan i 150-175 graders ugnsvärme i ungefär 1 timme.

Dagliga favoriter
Mina recept- favoriter
Framåt
Under 2018 räknar jag med att komplettera denna sida med fler recept, men också med sidor om Mozilla och översättning av programvara. 
 
 
Eksta chokladkaka
100 g smör eller margarin 
2 ägg 
2 rågade dl socker 
1 dl vetemjöl 
3/4 dl siktad kakao 
1 tsk vaniljsocker 
 
1. Smält smöret eller margarinet och ställ åt sidan så att det svalnar. 
2. Smörj och bröa lätt en rund kakform med löstagbar botten. Formen kan vara20-22 cm i diameter. Värm ugnen till 175 grader. 
3. Vispa äggen med sockret tills smeten blir pösig. Häll i det avsvalnade smöret och rör om. (Jag vispade ihop detta, har för mig att jag vispade fortsättningsvis också där det står att man ska röra.) 
4. Mät i en liten skål upp vetemjöl, siktad kakao och vaniljsocker. Rör om ordentligt (här vispade jag INTE, svårt att vispa torra ingredienser...:-)) och rör sedan ner det hela i kaksmeten. Häll smeten i formen. 
5. Grädda mitt i ugnen i exakt 24 minuter för en liten kakform med 20 cm:s diameter. Eller i 21 minuter för en form som är 22 cm i diameter. Kakan ska absolut inte bli genomgräddad. Kakan stelnar lite lagom när den har kallnat. 

Enkel allergivänlig sockerkaka
En enkel och snabb sockerkaka, utan mjölk och ägg som också kan användas som tårtbotten

3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
2 msk majsolja
1,5 dl vatten.

Olja och ströbröd till formen.

Smörj och beströ en form på 1,5 liter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll försiktigt i olja och vatten i skålen så att de blandar sig. Vispa ner vätskan i mjölblandningen och rör om väl till en jämn slät smet, men ej längre än nödvändigt.
Häll smeten i formen. Sätt formen på galler på den nedersta falsen i ungnen och grädda vid 200 C i 30 - 45 minuter.